Doğum Günü Pastası (Hazırlardan Daha Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 6 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıcak su ( kaynar olmasın )
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 5 su bardağı süt
- 1 tane yumurta
- 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 paket krema
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilin
- 3 paket çilekli şanti
- 1 su bardağı süt
- Muz ve çilek
- Damla çikolata
- Marsmallow
- Pandispanyayı ıslatmak için süt
Doğum Günü Pastası (Hazırlardan Daha Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 6 tane yumurtayı çırpma kabına alalım birkaç saniye çırpalım. Çırparken suyu yavaşça ekleyelim üzerine şekeri ilave edip beyaz kıvam alana kadar yaklaşık 8 dakika çırpalım.
- Kek için tüm kuru gereçleri bir kapta karıştıralım. Çırptığımız yumurtaya yavaşça ekleyelim nazikçe alttan üst hakikat harcı söndürmeden kaşıkla karıştıralım.
- Kek harcını yağlı kağıtla kapladığımız kelepçeli kalıba ya da varsa düz teflon derin bir tepsiye koyalım. ( 24 cm ) 180 derece fırında pişirelim.
- Pastacı kreması için tüm materyalleri tencere alalım ve çırpalım.
- Ocağın altını açıp kaynayana kadar karıştıralım. Bir dk kadar kaynatıp altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kremayı birkaç dakika çırpalım. Soğuyan pandispanyayı 3 kesime bölelim. Her keki ıslatıp üzerine krema meyve ve çikolata koyup tüm katları tamamlayalım.
- Kalan kremayı dışına ve kenarlarına koyup düz bir spatula ile pürüzsüz hale getirelim.
- Şantiyi soğuk sütle çırpalım ve pastamızın üzerine kaplayalım.
- Gerisi hayal gücünüze ve zevkinize kalmış. Şanti sevmiyorsanız krema ve çikolata ile ganajla kaplayabilirsiniz. Afiyet olsun ????????.