Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Doğum Günü Pastası (Hazırlardan Daha Lezzetli)

Doğum Günü Pastası (Hazırlardan Daha Lezzetli)
0
27

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
dogum-gunu-pastasi-hazirlardan-daha-lezzetli.jpg

Doğum Günü Pastası (Hazırlardan Daha Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler


Pandispanya için;
  • 6 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıcak su ( kaynar olmasın )
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
Pastacı kreması;
  • 5 su bardağı süt
  • 1 tane yumurta
  • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket krema
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilin
Üzeri için;
  • 3 paket çilekli şanti
  • 1 su bardağı süt
İçi için;
  • Muz ve çilek
  • Damla çikolata
Süsleme için;
  • Marsmallow
  • Pandispanyayı ıslatmak için süt

Doğum Günü Pastası (Hazırlardan Daha Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 6 tane yumurtayı çırpma kabına alalım birkaç saniye çırpalım. Çırparken suyu yavaşça ekleyelim üzerine şekeri ilave edip beyaz kıvam alana kadar yaklaşık 8 dakika çırpalım.
  2. Kek için tüm kuru gereçleri bir kapta karıştıralım. Çırptığımız yumurtaya yavaşça ekleyelim nazikçe alttan üst hakikat harcı söndürmeden kaşıkla karıştıralım.
  3. Kek harcını yağlı kağıtla kapladığımız kelepçeli kalıba ya da varsa düz teflon derin bir tepsiye koyalım. ( 24 cm ) 180 derece fırında pişirelim.
  4. Pastacı kreması için tüm materyalleri tencere alalım ve çırpalım.
  5. Ocağın altını açıp kaynayana kadar karıştıralım. Bir dk kadar kaynatıp altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  6. Soğuyan kremayı birkaç dakika çırpalım. Soğuyan pandispanyayı 3 kesime bölelim. Her keki ıslatıp üzerine krema meyve ve çikolata koyup tüm katları tamamlayalım.
  7. Kalan kremayı dışına ve kenarlarına koyup düz bir spatula ile pürüzsüz hale getirelim.
  8. Şantiyi soğuk sütle çırpalım ve pastamızın üzerine kaplayalım.
  9. Gerisi hayal gücünüze ve zevkinize kalmış. Şanti sevmiyorsanız krema ve çikolata ile ganajla kaplayabilirsiniz. Afiyet olsun ????????.
Doğum Günü Pastası (Hazırlardan Daha Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,279Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt