bilgisayarci
FD Üye
Doğum Günü Pastası (Numbercake) Tarifi İçin Malzemeler
Bisküvi için :
- 100 gr şeker
- 200 gr tereyağ
- 1 adet yumurta
- 300 gr un
- 75 gr badem tozu
- 500 ml krema
- 250 gr maskarpon
- 80 gr pudra şekeri
- 1 çubuk veya 1 paket vanilya
Doğum Günü Pastası (Numbercake) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1. Etap : hamuru için.Önce bisküvi için bir kaba şekeri ve tereyağ ekleyin, mikser veya robot ile çırpın.
- Yumurta’yı ekleyin yeniden çırpın.
- Badem tozunu ve unu azar azar dökün ve yoğurun (fazla yoğurtmayın ama).
- Yuvarlak şekile getirin ve streç filme sarın, 15 dakika buz dolabında dinlendirin hamuru.
- 2. Etap : hamurun kesimi ve pişmesi.İki büyük streç film parçasının (hamurun altına ve üzerine) arasında hamuru merdane yardımı ile acın.
- Hamur 2-3 milimetre olana kadar açın.
- Üzerindeki streç filmi çekin ve dilediğiniz numaranın şeklinde keskin bıçak ile hamurunuzu kesin.
- Ben bir kağıt parçasına 50 numarayı çizip kağıdı kestim ve hamurun üzerine ekleyip öyle hamura şekil verebildim.
- Çok dikkatli şekilde yağlı kağıtın üzerine koyup 175 derece ısınmış fırında 10 dakika pişirdim.
- Fırından çıkarınca soğumasını bekleyin başka tabaka koymak için çünkü sıcakken çok hassas ve inçe hamur olduğu için hemen kırılabilir.
- 3. Etap : kreması/şanti için :Kremayı ve maskarponu bir kaba ekleyin mikser veya robot ile çırpın.
- Pudra şekeri ve vanilyayı ekleyin 15 dakika çırpın.
- 4. Etap : süsleme.Dilediğiniz süslemeyi kullanabilirsiniz çilek, orman meyveleri, çikolata, şekerli boncuk.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.