Doğum Gunu Pastası Nasıl Yapılır
Ev Yapımı Doğum Gunu Pastası Tarifi
imagesdogumgunupastasitarifiresimli5ad3db6361919
Malzemeler
1 Kakaolu Pasta Keki
1 Sade Pasta Keki
Kreması İcin:
2 Su B Sut
6 Corba Kaşığı Toz Şeker
2 Corba K Un
1 Pk Vanilya
1 Yumurta Sarısı
2 Corba K Kopurtulmuş Şanti
3 Muz
Islatmak İcin:
Yarım Ananas
2 Corba K Toz Şeker
1 Cay B Su
Uzeri İcin:
1 Pk Toz Şanti
15 Su B Sut
Yapılışı:
Kreması İcin: Tencereye sutu dokuyoruz Uzerine şekeri, unu, vanilyayı ve yumurta sarısını ilave edip koyulaşana kadar karıştırıyoruz Soğuyan muhallebinin icerisine kopurtulmuş şantiyi koyup cırpıyoruz
Uzeri İcin: Şantiyi karıştırma kabına alıyoruz Uzerine sutu dokup mikserle cırpıyoruz
Islatmak İcin: Rondonun icerisine ananası, şekeri ve suyu koyup cırpıyoruz Sade ve kakolu keki us uste koyup şeritler halinde kesiyoruz Sonra kekleri ayırıp şeritlerin bir kısmı sade bir kısmı kakaolu olacak şekilde ayarlıyoruz
Kekleri kelepceli kek kalıbının icerisine alıyoruz Uzerini ananaslı su ile ıslatıyoruz Uzerine hazırlamış olduğumuz kremayı suruyoruz Muzları da dilim dilim kesip kremanın uzerine yerleştiriyoruz Kakaolu ve sade kekleri tekrar şeritler haline kesiyoruz
Kakaolu ve sade olacak şekilde yan yana koyuyoruz Kremanın uzerine koyup tekrar ananaslı su ile ıslatıyoruz Uzerine krema suruyoruz Muz dilimlerini de yerleştiriyoruz Son katını da aynı dama olacak şekilde ayarlıyoruz
Tekrar ananaslı su ile ıslatıp kremasını suruyoruz 3 kat olacak şekilde ayarlıyoruz Uzerine kremasını surup buzdolabında bir saat dinlendiriyoruz
Ev Yapımı Doğum Gunu Pastası Tarifi
imagesdogumgunupastasitarifiresimli5ad3db6361919
Malzemeler
1 Kakaolu Pasta Keki
1 Sade Pasta Keki
Kreması İcin:
2 Su B Sut
6 Corba Kaşığı Toz Şeker
2 Corba K Un
1 Pk Vanilya
1 Yumurta Sarısı
2 Corba K Kopurtulmuş Şanti
3 Muz
Islatmak İcin:
Yarım Ananas
2 Corba K Toz Şeker
1 Cay B Su
Uzeri İcin:
1 Pk Toz Şanti
15 Su B Sut
Yapılışı:
Kreması İcin: Tencereye sutu dokuyoruz Uzerine şekeri, unu, vanilyayı ve yumurta sarısını ilave edip koyulaşana kadar karıştırıyoruz Soğuyan muhallebinin icerisine kopurtulmuş şantiyi koyup cırpıyoruz
Uzeri İcin: Şantiyi karıştırma kabına alıyoruz Uzerine sutu dokup mikserle cırpıyoruz
Islatmak İcin: Rondonun icerisine ananası, şekeri ve suyu koyup cırpıyoruz Sade ve kakolu keki us uste koyup şeritler halinde kesiyoruz Sonra kekleri ayırıp şeritlerin bir kısmı sade bir kısmı kakaolu olacak şekilde ayarlıyoruz
Kekleri kelepceli kek kalıbının icerisine alıyoruz Uzerini ananaslı su ile ıslatıyoruz Uzerine hazırlamış olduğumuz kremayı suruyoruz Muzları da dilim dilim kesip kremanın uzerine yerleştiriyoruz Kakaolu ve sade kekleri tekrar şeritler haline kesiyoruz
Kakaolu ve sade olacak şekilde yan yana koyuyoruz Kremanın uzerine koyup tekrar ananaslı su ile ıslatıyoruz Uzerine krema suruyoruz Muz dilimlerini de yerleştiriyoruz Son katını da aynı dama olacak şekilde ayarlıyoruz
Tekrar ananaslı su ile ıslatıp kremasını suruyoruz 3 kat olacak şekilde ayarlıyoruz Uzerine kremasını surup buzdolabında bir saat dinlendiriyoruz