Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Doğum Günü Pastası

Doğum Günü Pastası

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
dogum-gunu-pastasi.jpg

Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler


Kakaolu pandispanya için;
  • 5 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı kaynar su
  • 1 fiske tuz
Dış kaplaması için;
  • 2 poşet krem şanti
Pastacı kreması malzemeleri;
  • 3 su bardağı süt
  • 5 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kutu krem şanti (2 poşet)
  • 1 su bardağı süt (krem şantiyi çırpmak için)

Doğum Günü Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak yumurta sarı ve beyazlarını dikkatli bir şekilde ayıralım.
  2. Beyazların içine şekerin yarısını ilave edip bir fiske tuz katıp 7 -8 dakika mikserle çırpalım.
  3. Kıvamı kaseyi ters çevirdiğimizde akmayacak kıvamda olmalı.
  4. Sarıları ve kalan şekerleri 1 -2 dk çırpıp yarım çay bardağı kaynar suyu dökelim ve 5- 6 dk daha çırpıp mutlaka elediğimiz kuru malzemeleri ilave edip 2- 3 dk mikserle çırpıp mikseri kaldıralım.
  5. Bundan sonra spatulayla devam edeceğiz.
  6. Yumurta beyazlarını 3 -4 sefer de yavaş yavaş sarıların içine ilave edelim ama sarı ve beyazları karıştırırken çok dikkat etmeliyiz beyazları söndürmeden aynı hareketle karıştırma işlemini yavaş yavaş yapmalıyız.
  7. Bütün malzemeyi birleştirdikten sonra 20cm lik kalıba harcı dökelim.
  8. 200 derece de iyice ısınmış fırına verelim ve 3- 4 dk sonra fırının ayarını 150 dereceye düşürüp 40dk sonra pandispanyayı alalım ve tel üzerine ters çevirip soğutalım.
  9. Streçleyip 1 gece dolapta dinlendirelim.
  10. Pastacı kreması için vanilya, tereyağı ve kremşanti hariç bütün malzemeyi ilave edip karıştıralım ve ocakta göz göz olana kadar pişirelim pişirme esnasında sürekli karıştırmamız gerekecek.
  11. Ocaktan aldıktan sonra kremanın üzerini streçle kapatalım ki kabuklanmasın streci kremaya yapıştırmamız gerekiyor hava almayacak şekilde.
  12. İyice soğuktan sonra 2 poşet kremşantiyi, 1 su bardağı sütle çırpıp kremaya ilave edelim.
  13. Kremamız hazır istediğiniz tatlının üzerinde kullanabileceğiniz harika bir tarif afiyet olsun.
  14. 4′ e böldüğümüz pandispanyanın ilk katını süt ile ıslatalım, pastacı kreması ve isteğe göre çikolata veya meyve ilave edip diğer katları da aynı şekilde tamamlayalım.
  15. 4. Katı koyunca streçleyip 1 gece dolapta dinlendirelim ve krem şanti ile kaplayıp istediğimiz gibi süsleyelim.
Doğum Günü Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt