elektronikci
FD Üye
Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Kakaolu pandispanya için;
- 5 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- Yarım çay bardağı kaynar su
- 1 fiske tuz
- 2 poşet krem şanti
- 3 su bardağı süt
- 5 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kutu krem şanti (2 poşet)
- 1 su bardağı süt (krem şantiyi çırpmak için)
Doğum Günü Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yumurta sarı ve beyazlarını dikkatli bir şekilde ayıralım.
- Beyazların içine şekerin yarısını ilave edip bir fiske tuz katıp 7 -8 dakika mikserle çırpalım.
- Kıvamı kaseyi ters çevirdiğimizde akmayacak kıvamda olmalı.
- Sarıları ve kalan şekerleri 1 -2 dk çırpıp yarım çay bardağı kaynar suyu dökelim ve 5- 6 dk daha çırpıp mutlaka elediğimiz kuru malzemeleri ilave edip 2- 3 dk mikserle çırpıp mikseri kaldıralım.
- Bundan sonra spatulayla devam edeceğiz.
- Yumurta beyazlarını 3 -4 sefer de yavaş yavaş sarıların içine ilave edelim ama sarı ve beyazları karıştırırken çok dikkat etmeliyiz beyazları söndürmeden aynı hareketle karıştırma işlemini yavaş yavaş yapmalıyız.
- Bütün malzemeyi birleştirdikten sonra 20cm lik kalıba harcı dökelim.
- 200 derece de iyice ısınmış fırına verelim ve 3- 4 dk sonra fırının ayarını 150 dereceye düşürüp 40dk sonra pandispanyayı alalım ve tel üzerine ters çevirip soğutalım.
- Streçleyip 1 gece dolapta dinlendirelim.
- Pastacı kreması için vanilya, tereyağı ve kremşanti hariç bütün malzemeyi ilave edip karıştıralım ve ocakta göz göz olana kadar pişirelim pişirme esnasında sürekli karıştırmamız gerekecek.
- Ocaktan aldıktan sonra kremanın üzerini streçle kapatalım ki kabuklanmasın streci kremaya yapıştırmamız gerekiyor hava almayacak şekilde.
- İyice soğuktan sonra 2 poşet kremşantiyi, 1 su bardağı sütle çırpıp kremaya ilave edelim.
- Kremamız hazır istediğiniz tatlının üzerinde kullanabileceğiniz harika bir tarif afiyet olsun.
- 4′ e böldüğümüz pandispanyanın ilk katını süt ile ıslatalım, pastacı kreması ve isteğe göre çikolata veya meyve ilave edip diğer katları da aynı şekilde tamamlayalım.
- 4. Katı koyunca streçleyip 1 gece dolapta dinlendirelim ve krem şanti ile kaplayıp istediğimiz gibi süsleyelim.