Doğum Gunu Yaş Pastası Tarifi İcin Malzemeler Pandispanyası icin;
*1 su bardağı un
*1 cay bardağı şeker
*12 (yarım) cay bardağı su
*Bir tutam tuz
*Bir paket vanilin ve kabartma tozu
*Bir tutam rendelenmiş limon kabuğu
Pasta Kreması icin;
*1 litre sut
*1 su bardağı un
*1 cay bardağı şeker
*1 yemek kaşığından biraz az nişasta
*1 paket krem şanti
*1 yemek kaşığı margarin
Suslemesi icin;
*1 paket krem şanti
*Cilek
*Muz
*Fındık
Doğum Gunu Yaş Pastası Tarifi Yapılışı
1
*Pandispanya; Oncelikle oda sıcaklığında beklettiğimiz yumurta aklarını ve sarılarını ayrıp ayrı ayrı cırpıyoruz
*Daha sonra cırptığımız sarıların icine suyumuzu ve şekerimizi ilave edip şekerler eriyene kadar iyice cırpıyoruz
*Eridikten sonra yumurta aklarını ilave edip cırpıyoruz Son olarak mikseri kaldırıp limon, un, kabartma tozu, vanilin i ekliyoruz ve bu son karışımı elimizde tahta kaşıkla karıştırıyoruz
*Onceden ısıttığımız 180 derecelik fırına suruyoruz ve ortalama 25 dk pişiyor Ancak fırınların farklılık gostereceğini unutmayıp kontrol etmenizi oneririm Erken veya gec pişebilir
*Krema; Tenceremize un, şeker ve nişastayı ekliyoruz Azar azar uzerine sutu ekliyorum ki topaklanma yapmadan homojen bir karışım olsun diye
*Kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz Ocak ’tan aldıktan sonra tereyağını ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
*Soğuduktan sonra uzerine kremşantiyi ekleyip bir kere mikserden geciriyoruz
*Susleme istediğiniz gibi yapabilirsiniz ben fındık, cilek ve muz kullanıyorum Bazen de cikolata Hafif ve guzel bir pasta oluyor
DENEDİKTEN SONRA YORUM VE FOTOĞRAFLARINIZI BEKLİYORUM HERKESE AFİYET OLSUN
*1 su bardağı un
*1 cay bardağı şeker
*12 (yarım) cay bardağı su
*Bir tutam tuz
*Bir paket vanilin ve kabartma tozu
*Bir tutam rendelenmiş limon kabuğu
Pasta Kreması icin;
*1 litre sut
*1 su bardağı un
*1 cay bardağı şeker
*1 yemek kaşığından biraz az nişasta
*1 paket krem şanti
*1 yemek kaşığı margarin
Suslemesi icin;
*1 paket krem şanti
*Cilek
*Muz
*Fındık
Doğum Gunu Yaş Pastası Tarifi Yapılışı
1
*Pandispanya; Oncelikle oda sıcaklığında beklettiğimiz yumurta aklarını ve sarılarını ayrıp ayrı ayrı cırpıyoruz
*Daha sonra cırptığımız sarıların icine suyumuzu ve şekerimizi ilave edip şekerler eriyene kadar iyice cırpıyoruz
*Eridikten sonra yumurta aklarını ilave edip cırpıyoruz Son olarak mikseri kaldırıp limon, un, kabartma tozu, vanilin i ekliyoruz ve bu son karışımı elimizde tahta kaşıkla karıştırıyoruz
*Onceden ısıttığımız 180 derecelik fırına suruyoruz ve ortalama 25 dk pişiyor Ancak fırınların farklılık gostereceğini unutmayıp kontrol etmenizi oneririm Erken veya gec pişebilir
*Krema; Tenceremize un, şeker ve nişastayı ekliyoruz Azar azar uzerine sutu ekliyorum ki topaklanma yapmadan homojen bir karışım olsun diye
*Kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz Ocak ’tan aldıktan sonra tereyağını ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
*Soğuduktan sonra uzerine kremşantiyi ekleyip bir kere mikserden geciriyoruz
*Susleme istediğiniz gibi yapabilirsiniz ben fındık, cilek ve muz kullanıyorum Bazen de cikolata Hafif ve guzel bir pasta oluyor
DENEDİKTEN SONRA YORUM VE FOTOĞRAFLARINIZI BEKLİYORUM HERKESE AFİYET OLSUN