Doğum Gunu Yaş Pastası Tarifi İcin Malzemeler Pandispanyası icin;
*1 su bardağı un
*1 cay bardağı şeker
*12 (yarım) cay bardağı su
*Bir tutam tuz
*Bir paket vanilin ve kabartma tozu
*Bir tutam rendelenmiş limon kabuğu
Pasta Kreması icin;
*1 litre sut
*1 su bardağı un
*1 cay bardağı şeker
*1 yemek kaşığından biraz az nişasta
*1 paket krem şanti
*1 yemek kaşığı margarin
Suslemesi icin;
*1 paket krem şanti
*Cilek
*Muz
*Fındık
Doğum Gunu Yaş Pastası Tarifi Yapılışı
1
*Pandispanya; Oncelikle oda sıcaklığında beklettiğimiz yumurta aklarını ve sarılarını ayrıp ayrı ayrı cırpıyoruz
*Daha sonra cırptığımız sarıların icine suyumuzu ve şekerimizi ilave edip şekerler eriyene kadar iyice cırpıyoruz
*Eridikten sonra yumurta aklarını ilave edip cırpıyoruz Son olarak mikseri kaldırıp limon, un, kabartma tozu, vanilin i ekliyoruz ve bu son karışımı elimizde tahta kaşıkla karıştırıyoruz
*Onceden ısıttığımız 180 derecelik fırına suruyoruz ve ortalama 25 dk pişiyor Ancak fırınların farklılık gostereceğini unutmayıp kontrol etmenizi oneririm Erken veya gec pişebilir
*Krema; Tenceremize un, şeker ve nişastayı ekliyoruz Azar azar uzerine sutu ekliyorum ki topaklanma yapmadan homojen bir karışım olsun diye
*Kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz Ocak ’tan aldıktan sonra tereyağını ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
*Soğuduktan sonra uzerine kremşantiyi ekleyip bir kere mikserden geciriyoruz
*Susleme istediğiniz gibi yapabilirsiniz ben fındık, cilek ve muz kullanıyorum Bazen de cikolata Hafif ve guzel bir pasta oluyor
DENEDİKTEN SONRA YORUM VE FOTOĞRAFLARINIZI BEKLİYORUM HERKESE AFİYET OLSUN
*1 su bardağı un
*1 cay bardağı şeker
*12 (yarım) cay bardağı su
*Bir tutam tuz
*Bir paket vanilin ve kabartma tozu
*Bir tutam rendelenmiş limon kabuğu
Pasta Kreması icin;
*1 litre sut
*1 su bardağı un
*1 cay bardağı şeker
*1 yemek kaşığından biraz az nişasta
*1 paket krem şanti
*1 yemek kaşığı margarin
Suslemesi icin;
*1 paket krem şanti
*Cilek
*Muz
*Fındık
Doğum Gunu Yaş Pastası Tarifi Yapılışı
1
*Pandispanya; Oncelikle oda sıcaklığında beklettiğimiz yumurta aklarını ve sarılarını ayrıp ayrı ayrı cırpıyoruz
*Daha sonra cırptığımız sarıların icine suyumuzu ve şekerimizi ilave edip şekerler eriyene kadar iyice cırpıyoruz
*Eridikten sonra yumurta aklarını ilave edip cırpıyoruz Son olarak mikseri kaldırıp limon, un, kabartma tozu, vanilin i ekliyoruz ve bu son karışımı elimizde tahta kaşıkla karıştırıyoruz
*Onceden ısıttığımız 180 derecelik fırına suruyoruz ve ortalama 25 dk pişiyor Ancak fırınların farklılık gostereceğini unutmayıp kontrol etmenizi oneririm Erken veya gec pişebilir
*Krema; Tenceremize un, şeker ve nişastayı ekliyoruz Azar azar uzerine sutu ekliyorum ki topaklanma yapmadan homojen bir karışım olsun diye
*Kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz Ocak ’tan aldıktan sonra tereyağını ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
*Soğuduktan sonra uzerine kremşantiyi ekleyip bir kere mikserden geciriyoruz
*Susleme istediğiniz gibi yapabilirsiniz ben fındık, cilek ve muz kullanıyorum Bazen de cikolata Hafif ve guzel bir pasta oluyor
DENEDİKTEN SONRA YORUM VE FOTOĞRAFLARINIZI BEKLİYORUM HERKESE AFİYET OLSUN
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.