Doğum teftiş hapını yutmayı unuttum ne yapmalıyım? doğum kontrol ilacını hatırından çıkmak,doğum yoklama hapı unutulunca ne yapılmalı,doğum kontrol hapını bir defa unutmak,doğum kontrol hapını iki gün unutmak,doğum denetleme hapı kullanımı hakkında bilgiler Hapın içildiği saatler arasında azami 23 saat fark olması gerekir Bir gün sabahtan ertesi gün akşam edinmek gibi fazla saat farkları olursa koruma özelliği azalır ve gebelik oluşabilir Yalnızca bir gün hap almayı unutursanız: Eğer sadece 1 hap almayı unutursanız ve bunun üzerinden 24 saatten fazla vakit geçmemişse hatırlar hatırlamaz o unuttuğunuz hapı almalısınız ve sonraki günlerin haplarını da her zaman aldığınız saatlerde alarak haplara devam edebilirsiniz (Örneğin salı günü alacağınız hapı unutmuşsanız bu hapı hatırlar hatırlamaz alın, çarşamba gününün hapını her zaman hap aldığınız saatte alın ve sonraki günler de yeniden normal saatlerde hapları alarak devam edin) Tek 1 ilaç unutulan durumlarda (24 saatten artı geç kalma olmadan hatırlayıp alırsanız) ilave korunma yöntemine lüzum yoktur 45416 45416 dogumkontrolhapiniyutmayiunuttumneyapmaliyim5c4ff8c4a035fdogumkontrolhapiniyutmayiunuttumneyapmaliyim5c4ff8c4a035f 270 480 djpg45416 Doğum kontrol hapını yutmayı unuttum ne yapmalıyım? djpg45416 Doğum kontrol hapını yutmayı unuttum ne yapmalıyım? İki gün sırt sırta ilaç almayı unutursanız: Eğer arka arkaya 2 gün yada daha fazla hap almayı unutmuşsanız bu durumda doğum denetim yönteminin koruma etkisi geçmiş olabilir ve 7 gün her tarafında ek bir korunma yöntemi de ekleyerek (prezervatif gibi) hapları birer birer almaya devam etmelisiniz Hapları almanızda bir düzensizlik olduğunu ayrım ettiğinizde yukarıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz ya da kaç gün ilaç unuttuğunuzu hatırlamıyorsanız, çok karıştırmışsanız bu durumda o ayki kutu bitene dek kondom gibi ek bir korunma yöntemi ile korunmanız ve birdahaki adetinizin ilk günü yeni bir kutu doğum denetim hapına başlamanız sizi garantiye alacaktır Adetiniz gecikirse gebelik testi yapmanız gerekir