
Döküm Tavada Dana Antrikot Tanımı İçin Malzemeler
- 1 parmak kalınlığında dinlenmiş dana antrikot (300-350 gr.)
- 4 diş sarımsak
- 1 kesim biberiye (rosemary)
- 1 kaşık tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Granül tuz
- Taze çekilmiş karabiber
- Streç film
Döküm Tavada Dana Antrikot Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Döküm tavamızı ocağın en büyük gözüne alıp 15 dakika kadar ısıtalım.
- Fırını 220 dereceye ayarlayalım.
- 1 gün evvelden zeytinyağına yatırdığımız antrikotun üzerine tuz ve karabiber ekleyelim.
- Isınan tavamıza etimizi koyalım ve 5 dk bir tarafını 5 dk öbür tarafını mühürleyelim.
- Sarımsakları et ile birlikte döküm tavada çevirelim.
- Fırın tepsisine streç sinemasını koyalım, etimizi streç sinemasına koyduktan sonra üzerine biberiye, sarımsak ve tereyağını ekleyip streç sinemanın ağzını kapatıp fırına verelim.
- 15 dk fırında kalan etimizi alalım 5 dk dinlendikten sonra yemeğe hazır. Afiyet olsun.