Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Döküm Tencerede Çıtır Ekmek

Döküm Tencerede Çıtır Ekmek
0
34

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
dokum-tencerede-citir-ekmek-7.jpg

Döküm Tencerede Çıtır Ekmek Tanımı İçin Gereçler

• 300 ml su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küp şeker
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un

Döküm Tencerede Çıtır Ekmek Tanımı Yapılışı

1. Ilık suyu yoğurma kabına alalım ve üzerine maya, tuz, şekeri ilave edelim ve bir 5 dakika bekleyelim.
  2. Daha sonra içerisine yavaş yavaş unu ek edelim. Yumuşak bir hamur olacak. Ben tezgah üzerinde yoğurdum. Yoğrulan hamuru yağlanmış borcama uzun olacak halde yayılır.
  3. Daha sonra üzeri streç sinema ile sarılır ve 30 dakika beklenir. Mühlet sonunda streç sinema açılır ve altındaki yağdan ellerimize sürelim ve kare halinde olacak biçimde katlayalım.
  4. Her bir köşesi başkasının üzerine gelecek. Bu formda tekrar borcamda 30 dakika mayalanır.
  5. 30 dakika doluncaya kadar döküm tencerenin içerisine yağlı kağıt yerleştirilir (Elinizle buruşturup o denli yapın)
  6. Daha sonra mayası gelen hamurun üzerini hafif unlayarak tencerede form alması için 50 dakika kapağı kapalı halde 45 dakika mayalayın.
  7. Formda alan hamuru yağlı kağıtla birlikte tezgahın üzerine alın ve döküm tencereyi kapağı kapalı halde 230 derece fırında ısıtın.
  8. Isınan tencereye ekmeği yerleştirin. Kapağı kapalı formda 30 dakika, açık biçimde 30 dakika pişirin.
  9. Ben üzerini bıçakla biçim verdim siz dilediğiniz halde şekillendirebilirsiniz. Pişen ekmeği tencereden telin üzerine alın ve 2-3 saat dinlendirin. Daha sonra dilimlersiniz. Afiyet olsun ????

858,499Konular
982,584Mesajlar
30,351Kullanıcılar
kerimcan98Son üye
Üst Alt