Dolgu Makarna Kıymalı Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram yuvarlak ortası delikli makarna
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 adet biber
- 2 adet domates
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı ılık su
- Sarımsaklı yoğurt
Dolgu Makarna Kıymalı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Makarnaları çok az haşlayalım / 4 dakika kadar. Soğuk su ile şoklayalım….
- Kıymayı, ince doğranmış soğanı, doğranmış maydanozu ekleyelim. Tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım.
- Tüm makarnaları kıyma içi ile dolduralım ve tepsiye dizelim.
- Tepsideki makarnaların üzerine 2 adet domates ve biber kesip, süs gayeli koyalım.
- Bir kapta salçayı ve zeytinyağını biraz ılık su ile karıştıralım ve makarnaların üzerine dökelim.
- Fırında 200 derece 40-44 dakika pişirelim.
- Sarımsaklı yoğurttu hazırlayalım, makarnaların üstü için… afiyet olsun.