Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dolgulu Donut

Dolgulu Donut
0
65

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66

Dolgulu Donut Tanımı İçin Malzemeler

  •  (200 ml) 1 su bardağı ılık su
  • (90 ml) Yarım su b. ılık süt
  •  (600 g) 3 su bardağı un
  •  (12 g) 1 paket kuru maya
  • (12 g) 2 tatlı kaşığı tuz
  •  (66 g) 4 yemek kaşığı yumuşak tereyağı yahut margarin
  • (60 g)6 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta
İsteğe bağlı aroma
  • Limon
  • Portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
İçine istenilen aromada
  • Reçel,
  • Puding
  • Nutella
Üzerine
  • Pudra şekeri
Kızartmak için
  • 1 litre ay çiçek yağı

Dolgulu Donut Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur için kaba tereyağı hariç tüm gereçleri koyun ve yoğurun.
  2. Tereyağını ekleyip elastik hafif ele yapışan fakat kaba yapışmayan bir hamur yoğurun (yaklaşık 10 dk).
  3. Kabı hafif unlayın hamuru koyun üzerini örtün ve ılık ortamda 30 dk dinlendirin.
  4. Sonra hamuru 4 yandan yavaşça çekip altına hakikat katlayın ve tekrar yuvarlayıp unlanmış kaba alın 1 saat mayalandırın.
  5. Hamuru 16 eşit kesime bölün (yaklaşık 65 g) ve beze yapın unlanmış tezgaha aralıklı koyun ve 15 dk üzeri kapalı dinlendirin.
  6. Ardından bezeleri tek tek eliniz ile yavaşça bastırın ve ortasını bir aparat yahut şişe kapağı ile delin.
  7. Bezeleri küçük kare kestiğiniz yağlı kağıdın üzerine alın ve kestiğiniz küçük topları da o biçimde kağıdın üzerine koyun ve 1 saat daha mayalandırın.
  8. Fritöz yahut tavaya sıvı yağı koyun orta ateşte ısınmaya bırakın (170-180 derece) çok kızgın olmayan yağın içinde donutların her bir tarafını 1 yahut 1,30 dakika pişirip mutfak kağıdın üzerine alın ve soğumaya bırakın.
  9. Donutların 2 kenarlarından bir bıçak ile çok derin olmayacak biçimde delik açın ve istediğiniz dolguyu çok taşırmadan doldurup üzerine pudra şekeri serpin.Afiyet olsun.
Dolgulu Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Donut (İçi Dolgulu) Tanımı İçin Gereçler 500 gram un1 paket kuru maya ( Yarım paket yaş maya daha yeterli olur, bende yoktu )4 yemek kaşığı şeker200 ml ılık süt50 ml sıvı krema1 adet yumurta1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı ( Ben tuzlu tereyağı kullandım ) Kızartmak İçin Yeteri kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Pofuduk Pofuduk Donut Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta sarısı1 çay bardağı eritilmiş tereyağı1 su bardağı süt1 paket kuru maya1 çay bardağı şeker1 paket vanilyaNutella sütlü, karamel,beyaz çikolata bu eserler büsbütün kendi zevkinize nazaran ayarlanabilir tarçın ve toz şeker de yahut pudra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Lezzetine Bayılacaksınız Donut Tanımı İçin Malzemeler 2 yumurta1 çay bardağı ılık süt3 yemek kaşığı şeker1 çimdik tuz1 paket kuru maya1 paket vanilya75 gram oda ısısında tereyağ2 su bardağı un Lezzetine Bayılacaksınız Donut Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Önce ılık sütü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Donut (Donuts) Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağı ılık sütYarım çay bardağı ılık su50 gr tereyağı1 paket kuru maya2 yemek kaşığı şeker1 tane yumurtaYarım çay kaşığı tuzAlabildiği kadar un Üzeri için: ÇikolataPasta süsleriPudra şekeri Donut (Donuts) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Donut Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt4 yemek kaşığı şeker1 paket instant maya1 adet yumurta1 fiske tuz50 gr eritilmiş tereyağı (1 yemek kaşığı dolusu)1 paket vanilya3.5 4 su bardağı unKızartmak için yağ Üzeri için 1 paket çikolata pasta süsleri beyaz çikolata Donut Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt