Dolma (Kuru Patlıcan Biber Soğan Ve Asma Yaprağı) Tanımı İçin Malzemeler
- Asma yaprağı
- 15 adet kuru patlıcan
- 13 adet kuru biber
- 2 adet orta uzunluk domates
- 3 adet orta uzunluk soğan
- 3 adet yeşil biber
- 1 demet maydanoz
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 4 yemek kaşığı tane sumak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Beştürlü karabiber pulbiber kimyon kırmızı toz biber isot kuru reyhan
Dolma (Kuru Patlıcan Biber Soğan Ve Asma Yaprağı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tenceremizi ocağa alalım ve kuru biberlerimizi ve orta uzunluk soğanımızı ekleyelim.
- Üzerleri üç parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip yumuşayana kadar kaynamaya bırakalım ( tıpkı süreci kuru patlıcan içinde yapıyoruz)
- Dolmamızın iç harcını hazırlayalım. Sumağımızı derin bir kaba alalım ve 3 bardak sıcak su ekleyelim üzerine bekletelim.
- Biberlerimizi ,soğanımızı ,maydanozumuzu küçük küçük doğrayalım.
- Doğranmış halleriyle tekrar üçünü süzgeçte yıkıyalım ve karıştırma kabımıza alalım.
- Üzerine pirinç ve bulgurumuzu da yıkayıp ekleyelim domateslerimizi de ekleyelim.
- Baharatlarımızı da ekleyip karıştıralım sonra salçasını süzdüğümüz bi bardak sumağımızın suyunu zeytinyağı sıvı yağımızı ve tuzumuzu ekleyelim.
- İç harcımız hazır pişirmeden dolduracaz.
- Dolmalarımızı haşladığımız biber patlıcan üzüm yaprağımız ve soğanımız doldurmaya hazır doldurup karışık bırakalım .
- Tenceremize doldurma süreci bittikten sonra dolmalarımızın üzerine bir tatlı kaşığı tuz serpelim.
- Üzerlerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim dolmalarımız kaynamaya başlayınca orta ateşte pişirmeye bırakalım.
- 20 dakika geçtikten sonra bir bardak sumak suyumuzu ekleyelim ve tekrar pişmeye bırakalım. Orta ara denetim edelim.
- Pişince ocaktan alalım servise hazır afiyet olsun ????.