Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dolma (Kuru Patlıcan Biber Soğan Ve Asma Yaprağı)

Dolma (Kuru Patlıcan Biber Soğan Ve Asma Yaprağı)
0
89

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
dolmakuru-patlican-bibersogan-ve-asma-yapragi.jpg

Dolma (Kuru Patlıcan Biber Soğan Ve Asma Yaprağı) Tanımı İçin Malzemeler

  • Asma yaprağı
  • 15 adet kuru patlıcan
  • 13 adet kuru biber
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 3 adet orta uzunluk soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 yemek kaşığı tane sumak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Beştürlü karabiber pulbiber kimyon kırmızı toz biber isot kuru reyhan

Dolma (Kuru Patlıcan Biber Soğan Ve Asma Yaprağı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tenceremizi ocağa alalım ve kuru biberlerimizi ve orta uzunluk soğanımızı ekleyelim.
  2. Üzerleri üç parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip yumuşayana kadar kaynamaya bırakalım ( tıpkı süreci kuru patlıcan içinde yapıyoruz)
  3. Dolmamızın iç harcını hazırlayalım. Sumağımızı derin bir kaba alalım ve 3 bardak sıcak su ekleyelim üzerine bekletelim.
  4. Biberlerimizi ,soğanımızı ,maydanozumuzu küçük küçük doğrayalım.
  5. Doğranmış halleriyle tekrar üçünü süzgeçte yıkıyalım ve karıştırma kabımıza alalım.
  6. Üzerine pirinç ve bulgurumuzu da yıkayıp ekleyelim domateslerimizi de ekleyelim.
  7. Baharatlarımızı da ekleyip karıştıralım sonra salçasını süzdüğümüz bi bardak sumağımızın suyunu zeytinyağı sıvı yağımızı ve tuzumuzu ekleyelim.
  8. İç harcımız hazır pişirmeden dolduracaz.
  9. Dolmalarımızı haşladığımız biber patlıcan üzüm yaprağımız ve soğanımız doldurmaya hazır doldurup karışık bırakalım .
  10. Tenceremize doldurma süreci bittikten sonra dolmalarımızın üzerine bir tatlı kaşığı tuz serpelim.
  11. Üzerlerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim dolmalarımız kaynamaya başlayınca orta ateşte pişirmeye bırakalım.
  12. 20 dakika geçtikten sonra bir bardak sumak suyumuzu ekleyelim ve tekrar pişmeye bırakalım. Orta ara denetim edelim.
  13. Pişince ocaktan alalım servise hazır afiyet olsun ????.
Dolma (Kuru Patlıcan Biber Soğan Ve Asma Yaprağı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Diyarbakır Metodu Asma Yaprağında Sarma Ve Kuru Dolma Tanımı İçin Gereçler 10-15 adet kuru dolmalık patlıcan10-15 adet kuru dolmalık biber500 gram asma yaprak3 adet orta uzunluk soğan3-4 adet yeşil biber2 adet orta uzunluk domatesYarım demet maydanoz4-5 diş sarımsak3-4 su bardağı pirinç2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Orjinal Antep Tarzı Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler 7 adet kuru tatlı biber7 adet kuru acı biber7 adet kuru patlıcan10-15 adet asma yaprak10-15 adet lahana yaprağı İç harcı için; 2 su bardağı pirinç2,5 çay bardağı zeytinyağı1 orta uzunluk soğan1 adet kuru sarımsak1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
Kuru Dolma Tanımı İçin Materyaller 17 adet kuru patlıcan dolması9 adet kabak kurusu7 adet biber kurusu7 adet tatlı biber kurusuBiraz asma yaprağı2 su bardağı pirinç2 adet kuru soğan1 baş kuru sarımsak50 gram kuyruk yağı50 gram kıymaTuz, karabiber, pul biber ,limon tuzu, salça1 tatlı kaşığı sumak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Antep Metodu Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler 8 adet kuru patlıcan8 adet kuru acı biber4 adet kuru tatlı biber İçi için; 2 adet orta uzunluk soğan4-5 diş sarımsak2 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı salça1,5 çay bardağı zeytinyağıTuzKarabiberPul biberLimon tuzu (isteğe bağlı ekşilik vermek için)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Karışık Dolma Tanımı İçin Materyaller 2 adet soğan1 adet yeşil biber1 adet kapya biber1 çorba kasesi pirinç2 yemek kaşığı burgur1 ip kuru biber1 ip kuru patlıcan200 gram üzüm yaprağı1 çay bardağı zeytin yağıYarım çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt