elektronikci
FD Üye
Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 1 su bardağı domates sosu (Rende domates)
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz,karabibeer,toz biber,sumak,isteğe bağlı reyhan
- Yeteri kadar kaynar su
- 3 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım limon
- 1 çay bardağı su
- Nane, pul biber
Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinçleri yıkayalım, soğanı ince ince doğrayalım.
- Sarımsağı rendeleyelim, maydanozu ince ince kıyalım ve diğer iç malzemelerle birlikte bir kaba alıp iyice karıştıralım.
- Dolmalık biberlerimizi yıkayıp oyalım.
- İçine iç harcımızdan dolduralım. ( ben bibere bıçakla birkaç çizik atıyorum içini çekerek pissin diye) tenceremize dolmaları dizelim.
- Kaynar suya salçayı ve tuzu atıp iyice karıştıralım ve dolmamızın üzerine biberler hizasında dolduralım.
- Kaynayana kadar orta ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte tencerenin dibinde birazcık su kalıncaya kadar pişirelim.
- İndirmeye 15-20 dk kala tereyağı eritip içine salça ve sarımsağı atıp kavuralım.
- Kavrulunca limon ve suyu ekleyip kaynatalım ve pişmeye devam eden dolmalarımızın üzerine gezdirelim.
- 15-20dk pişirip tenceremizin altını ve kapağını kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakalım.Afiyet olsun.