Dolmabiber Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo dolmalık biber
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 7 tane sivri biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Tuz
- Kimyon
- Sumak
- İsot
- Dereotu
- Maydanoz
- Nane
- Yarım çay bardağı su
- 1 adet domates
- 1,5 litre su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
Dolmabiber Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhaba ???? Öncelikle biberlerimizi baş kısımlarından ayırıp, içlerini tezgaha vurarak çekirdeklerini çıkartıyoruz. Daha sonra bol suda yıkıyoruz arka kısımlarından bıçakla ufak bir delik açıyoruz (Su içine girsin pişsin diye)
- Pirinçlerimizi sıcak suda nişastası çıkana kadar yıkıyoruz. Geriye kalan malzemeleri ekleyip kaşıkla harmanlıyoruz.
- Daha sonra dolma biberleri ikişer parmaklık kalacak şekilde doldurup ağızlarına domates kapatıyoruz.
- Salçalı direk suyla ben hep dibine tutturuyorum o yüzden üzerini geçecek kadar su ile doldurup pişirip, daha sonra yağ ve salçayı ayrı bir kasede karıştırıp daha sonra ekliyorum.
- Yaklaşık yarım 40 dakika pişiyor. Deneyecek olanlara afiyet olsun????.
- Eğer kalan pişirmek istemediğiniz olursa doldurulmuş şeklindede havası alınmış buz dolabı poşetindede buzlukta muhafaza edebilirsiniz. ????????????