Dolmaların Şahı (Şıhhil Mahşi) Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet kabak
- 200 gram kıyma
- 2 adet orta uzunluk soğan
- Maydanoz
- Haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı salça
- Tereyağ yahut sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Dolmaların Şahı (Şıhhil Mahşi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabakları ikiye kesip içlerini oyalım. Dışını çatalla kesik yapalım.
- Yıkadıktan sonra yağlayıp fırına atalım. 190 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dk bekletelim (Dilerseniz yağda da kızartabilirsiniz)
- Tavada tereyağını eritip kıymayı kavuralım. Üzerine soğanları ekleyip, kavurmaya devam edelim. Salçayı ekleyelim. Haşlanmış nohudu, maydanozu ve baharatları da ekleyip ocaktan alalım.
- Kabakların içini doldurup tepsiye dizelim. Üzerine salçalı sos gezdirip, 190 derece fırında 10 dk daha bekletelim. Dolmaları yoğurtla servis edebilirsiniz.