Dolmalık Biber Çanağında Tavuk Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet ızgara tava tavuk
- 3 adet dolmalık biber
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı soya sosu
- 6 adet ince doğranmış domates
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Ayçiçek yağ, tuz, kırmızı toz biber
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Ayçiçek yağı
Dolmalık Biber Çanağında Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak tavuğumuzu ince kuşbaşı halinde doğrayalım ve tavamıza koyduğumuz kızgın yağın üzerine döküp kavuralım.
- Sarımsaklarımızı rendeleyelim ve kavurduğumuz tavuğun üzerine döküp 1-2 dakika karıştıralım.
- İsminden soya sosumuzu, kırmızı toz biberimizi ve tuzumuzu atıp karıştıralım ve tavuğumuz sosunu çektikten sonra tavuğumuzu ocaktan alalım.
- Başka yandan soğanları piyazlık doğrayalım. Ayçiçek yağını başka bir tavada kızdıralım soğanları 2- 3 dakika kadar soteleyelim.
- Toz şeker, ve tuzumuzu da ekledikten sonra soteleme sürecini soğanlar renk alana kadar sürdürelim akabinde karemalize soğanlarımızı kenara alalım.
- Dolmalık biberlerimizi ortadan ikiye ayırıp içine birinci olarak hazırladığımız tavuğu dolduralım.
- Onun üzerine karamalize soğanlarımızı dolduralım.
- Onun üzerine de ince doğradığımız domateslerimizi koyup evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırına koyalım.
- Biberleri renk değiştirip pişene kadar fırında bekletelim. Akabinde pişen biberlerimizin üzerine kaşar peynirini de koyup 2-3 dakika fırında bekletelim.