Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dolmalık Biber Çanağında Tavuk

Dolmalık Biber Çanağında Tavuk
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
dolmalik-biber-canaginda-tavuk.jpg

Dolmalık Biber Çanağında Tavuk Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet ızgara tava tavuk
  • 3 adet dolmalık biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
  • 6 adet ince doğranmış domates
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Ayçiçek yağ, tuz, kırmızı toz biber
Karamalize soğan :
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Ayçiçek yağı

Dolmalık Biber Çanağında Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak tavuğumuzu ince kuşbaşı halinde doğrayalım ve tavamıza koyduğumuz kızgın yağın üzerine döküp kavuralım.
  2. Sarımsaklarımızı rendeleyelim ve kavurduğumuz tavuğun üzerine döküp 1-2 dakika karıştıralım.
  3. İsminden soya sosumuzu, kırmızı toz biberimizi ve tuzumuzu atıp karıştıralım ve tavuğumuz sosunu çektikten sonra tavuğumuzu ocaktan alalım.
  4. Başka yandan soğanları piyazlık doğrayalım. Ayçiçek yağını başka bir tavada kızdıralım soğanları 2- 3 dakika kadar soteleyelim.
  5. Toz şeker, ve tuzumuzu da ekledikten sonra soteleme sürecini soğanlar renk alana kadar sürdürelim akabinde karemalize soğanlarımızı kenara alalım.
  6. Dolmalık biberlerimizi ortadan ikiye ayırıp içine birinci olarak hazırladığımız tavuğu dolduralım.
  7. Onun üzerine karamalize soğanlarımızı dolduralım.
  8. Onun üzerine de ince doğradığımız domateslerimizi koyup evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırına koyalım.
  9. Biberleri renk değiştirip pişene kadar fırında bekletelim. Akabinde pişen biberlerimizin üzerine kaşar peynirini de koyup 2-3 dakika fırında bekletelim.
Servise hazırdır. Afiyet olsun.
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt