Dolmalık Biber Turşusu Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo havuç
- Yarım kilo beyaz lahana
- 1 demet maydanoz
- 3 su bardağı üzüm sirkesi (ben konut üretimi sirke kullandım)
- 3 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 10-12 adet sarımsak
- 2 litrelik kavanoz
Dolmalık Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak havuçları soyup rendeliyoruz.
- Lahanayı ve maydanozu da ince ince keserek havuç ile karıştırıyoruz.
- Dört beş adet sarımsağı ince ince kesip iç karışımına ekliyoruz.
- Dolmalık biberlerimizin içini çıkarıp yıkıyoruz.
- Biberlerimizin içine hazırladığımız iç karışımını dolduruyoruz.
- Kavanozumuza doldurduğumuz biberlerimizi nizamlı bir biçimde diziyoruz.
- Kalan sarımsakları da üzerine koyuyoruz.
- Sirke tuz ve şekeri üzerine ekliyoruz. (ben mesken üretimi sirke kullandığım için 3 şu bardağı kullandım hazır sirke ile yapacaksanız 2 şu bardağı sirke kâfi olacaktır. ).
- Son olarak üzeri kapanacak halde şu ek edip kapağını kapatıyoruz.Afiyet olsun.
Dolmalık Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.