Domates Biberli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 100-250 gram kuşbaşı doğranmış göğüs
- 5-6 adet orta uzunluk patates
- 1 sivri biber
- 1 adet domates
- 2 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 4 yemek kaşığı domates suyu rendesi
- 1 tatlı kaşığı salça
- Üzerini geçecek kadar su
Domates Biberli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri,soğanları küp küp doğrayalım.
- Tenceremize sıvı yağımızı alalım. Soğanlarımı kavuralım.
- Kavrulan soğanlara biberi ekleyip karıştıralım.
- Pişme süreci devam ederken tavukları ekleyelim.
- Tavuklar suyunu bıraktığı vakit patatesleri,domatesleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Domates rendesini,salçayı ekleyip karıştıralım.
- Tuz,karabiber,pülbiber,şu ekleyelim.
- Patatesler pişinceye kadar denetimli pişirelim.