Domates Çanağında Farklı Bir Sunumla Kısır Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı bulgur
- 2 diş sarmısak
- 1 adet salatalık
- 1 yemek kaşığı damates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 5 kısım maydanoz
- 5 kısım dereotu
- 2 baş yeşil soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz (salçalarımızın tuzuna nazaran ayarlayalım)
- Yarım limon
- Baharatlar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- İsteyen kekik yahut öteki baharat ekleyebilir, ölçüleri kendi damak tadına nazaran ayarlayabilir.
- Servis için bir kilo iri ve orta büyüklükte domates
Domates Çanağında Farklı Bir Sunumla Kısır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel bulgurumuzu derin bir kaba koyup üzerine bir bardak sıcak suyu koyup karıştırarak kabarmaya bırakıyoruz.
- Bulguru kabarırken bütün yeşillikleri ince ince doğruyoruz.
- Dinlenen bulgurun üzerine evvel sıvı yağ, salçalar, nar ekşisi, sirke ve yarım limonu sıkıp bir dakika kadar düzgünce karıştırıp yoğuruyoruz.
- Daha sonra doğradığımız yeşillikleri ekleyip yeşillikleri ezmeden hafif bir karıştırıyoruz.
- Kısırımızı hazır ettikten sonra domatesleri alıyoruz.
- Dolma yapacak üzere en üstünden incecik bir yuvarlak kesip içini kaşıkla güzelce oyuyoruz.
- Kısırdan kaşıkla alıp domates lerimizin içini dolduruyoruz.
- Büyüklere büyük domates çocuklara küçük domates olarak tercih edebilirsiniz. (kısırda domates sevenler domatesin içinden çıkan kısımların birazını da kısıra küçük küçük doğrayabilir. )
- Dilek ettiğimiz halde servis yapıyoruz. Şimdiden afiyetler olsun.