Domates Çorbası (Sütlü Nefismi Nefis) Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet domates (rendelenmiş)
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı süt
- Yeterince tuz ve su
Domates Çorbası (Sütlü Nefismi Nefis) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye yağlarımızı alıp tereyağı eridikten sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Üzerine salçayı da ekleyip bir iki çevirdikten sonra rendelenmiş domatesleri ek edip daima karıştırarak domateslerin pişmesini sağlıyoruz.
- Sonra üzerine 1 bardak soğuk su ek edip uygunca karıştırıyoruz.Topak olmasın diye.
- Sonra kâfi ölçüde sıcak su ekleyip kıvamını ayarlıyoruz.
- Pişmeye bırakıyoruz.10-15 dakika kadar.
- Sonra şayet içinde topak varsa blendırdan geçirip sütünü ve tuzunu ekleyip bir kaç dakika daha kaynatıyoruz ve çorbamız hazır.
- Üzerine kaşar peyniri ve kıtır ekmekle servis ediyoruz. Afiyet olsun.