Domates Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet orta uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 su bardağı su (dilerseniz yarım bardak süt ekleyebilirsiniz)
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
Domates Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye yağlarımızı koyup eritelim.
- Üzerine unu koyup 1-2 dk kavuralım.
- Akabinde salça ve püre haline getirdiğimiz domatesleri dökelim ve 4 – 5 dk kavuralım.
- Akabinde suyumuzu koyalım.
- Tuzunu damak zevkine nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Yaklaşık 15 dk kaynattıktan sonra robottan geçirelim.
- Servis sırasında rendelenmiş kaşar peynir ekleyebilirsiniz.