elektronikci
FD Üye
Domates Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 4 orta uzunluk domates
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı salça
- Aldığı kadar su
Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle domatesleri, soğanları dilimleyip 2 diş sarımsağı da tepsiye koyup fırına veriyoruz.
- 200 derece de 25-30 dk fırınlayıp közlüyoruz.
- Tencereye tereyağı ve unu ekleyip un kokusu çıkıp renk değiştirinceye kadar kavuruyoruz .
- Telle daima çırpıyoruz ki tabanına tutmasın.
- Salçayı da ekleyip çeviriyoruz.
- Daha sonra közlenmiş domatesi soğanı ve sarımsağı da katıp blendırlıyoruz.
- Daha sonra su ekleyip 15-20 dk kaynatıyoruz. Çorbamız hazır afiyet olsun ????.