bilgisayarci
FD Üye
Domates Dolması Ispanaklı Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet domates
- 1 paket buzluk ıspanak veya taze isteğe göre
- 1 sarımsak dişi
- 1 sağan
- 1 yemek kaşığı sebze tozu
- 50 ml kaymak
- 2 yemek nişasta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200 gram peynir ben gazi peyniri tercih ettim
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
- 150 gram rendelenmiş kaşar
Domates Dolması Ispanaklı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fırınımızı 200 dereceye ön ısıtmaya alıyoruz.
- Domateslerimizi yıkıyoruz ve üst kısmını kesiyoruz, içini bir çay kaşığı yardımı ile oyuyoruz ve bir kaseye boşaltıyoruz.
- Domatesleri dolduracağımız iç malzemesini hazırlıyoruz. Bir tencereye iki yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
- Soğanlarımızı ve sarımsağımızı küçük parça halinde doğruyoruz ve soğanlarımızı tencereye ekliyoruz biraz kızartmaya bırakıyoruz.
- Soğanlarımız renk aldıktan sonra sarımsakları da ekliyoruz daha sonra ıspanak ve diğer malzemelerimizi ilave ediyoruz.
- Kaynadıktan sonra iki yemek kaşığı nişasta ve 4 yemek kaşığı suyumuzu bir kasede çırpıp ıspanağın üzerine döküyoruz ve karıştırıyoruz. Pişmiş olan iç harcımızı bir kenara soğutmaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra domateslerimizi bir yemek kaşığı yardımı ile dolduruyoruz.
- Üzerine rendelenmiş kaşar ekliyoruz ve 180 derece yaklaşık 10 dakika önceden ısıtılmış fırınımıza koyuyoruz. Afiyet olsun