Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Domates Kabuklarından Acı Sos

Domates Kabuklarından Acı Sos
0
21

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
domates-kabuklarindan-aci-sos.jpg

Domates Kabuklarından Acı Sos Tanımı İçin Materyaller

  • 10 kg soyduğunuz domates kabukları
  • 2 kg acı kapya biber
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 10 diş sarımsak
  • Tuz

Domates Kabuklarından Acı Sos Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvelce kabukları salça yapıyordum fakat artık acı sosa çeviriyorum hem daha lezzetli hemde bereketli denemenizi tavsiye ederim????????.
  2. Domates kabuklarını bir tencereye alın üzerine büyük formda doğrayıp temizlediğiniz biberleri ekleyin.
  3. Biberlerin sade sap kısmını temizleyin çekirdeğini ayıklamayın acısını tam versin die.
  4. Daha sonra birlikte kaynamaya bırakın.
  5. Kaynadıktan sonra eziciyle ezin ve soğumasını bekleyin.
  6. Soğuyunca süzgeçten geçirin posası kuru oluncaya kadar süzgeçten geçirin.
  7. Sonra tekrar kaynamaya bırakın o sırada üzerine yağ, sarımsak ve tuzunu ek edin.
  8. Ketçap kıvamına gelince daha pürüzsüz olmasını istiyorsanız tekrar blendırdan geçirin.
  9. En son sıcak kavanozlara doldurup kapatın.
  10. Acı sevmiyorsanız tatlı kapya biberde kullanabilirsiniz tıpkı süreci kabukla değil domateslede yapabilirsiniz.
  11. Benim için kabuk sorun değil diyorsanızda biberin çekirdeklerini ayıklayın.
  12. Domates ve biberleri birlikte kaynatın blendırdan geçirin sarımsak, yağ ve tuzunu ekleyip kavanozlara doldurun.
Afiyet olsun ????.
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt