Domates Konservesi (Kışlık Menemen) Tanımı İçin Gereçler
- 10 kg domates
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 12 küçük kavanoz
- 12 yeni kapak (Hepsi yıkanmış kurulanmış)
Domates Konservesi (Kışlık Menemen) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Domatesler yıkanır art kısmına artı formunda. Çizik atılıp kaynayan suya sokup 4 dakika haşlanır çıkarılır soğuyunca soyulup yarıya bölünüp robottan geçirilir tencereye konur.
- İçerisine 2 yemek kaşığı kaya tuzu konur 30 dakika güzelce kaynatılır üzerine çıkan köpükler alınır atılır kavanozu kapak kısmına kadar doldurulur kapak kısmı boş bırakılıp kapak kısmı temizlenir ve kapak takılır.
- Aykırı çevrilerek tezgah üzerinde bırakılır yaklaşık 24 saat hiç dokunulmaz yarın denetim edilir kapaklar atmamışsaki herşeyi söylendiği üzere yaparsanız hiçbir kapak atmaz.
- Serin güneş görmeyen bir yerde koruma ediniz kokusu ve tadı yazın aldığınız üzere süper olur şimdiden yapacaklara afiyet olsun.