Domates Soslu Acı Biber Turşusu (Bu Turşuyu Yiyenler Her Sene Yapıyor) Tanımı İçin Materyaller
- 3 kg bursa domatesi
- 1 kg acı cinbiber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı turşuluk kaya tuzu
- 1 baş sarımsak
Domates Soslu Acı Biber Turşusu (Bu Turşuyu Yiyenler Her Sene Yapıyor) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle biberleri yıkayıp sap kısımlarını temizleyelim.
- Daha sonra domatesleri de yıkayıp robotta çekip tencereye dökelim.
- Dilerseniz domateslerin kabuklarını soyabilirsiniz tercih sizin.
- Tencereyi ocağa koyup altını yüksek ayar kaynayana kadar açın.
- Kaynayınca orta ayara getirin.
- Domatesler suyunu çekip kıvam alana dek pişirin. Yaklaşık 45 dk sürdü benimki.Domatesinize bağlı çok sulu ise bu mühlet uzayabilir.
- Suyunu çekip kıvam alınca 1 yemek kaşığı tuzu ekleyip karıştırın tuz erisin.
- Akabinde biberleri ekleyip üzerine sıvı yağ sirke ve sarımsağı koyup karıştırın.Ocağı kapatmayın.
- Yıkanmış suyu süzülmüş kavanozlara doldurup üzerine bi ölçü maydanoz koyun, yıkanmış kapağı sıkıca kapatın ve kavanozları zıt çevirin.
- 1 gece bu biçimde çevrili kalsın sonraki gün düzeltip serin güneş almayan yerde koruma edin.
- Kapaklar içine çökükse vakumlanmış demektir. Güneş alan sıcak ortamda koruma ederseniz bir mühlet sonra kapak atıp bozulma yapacaktır.