Domates Soslu Bütün Kabak Tanımı İçin Materyaller
- 1 küçük uzunluk kabak ( 2 adet baby kabak)
- 1 büyük domates
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Domates Soslu Bütün Kabak Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bu tanım aslında baby kabakla çok hoş oluyor. Kişi sayısına nazaran kabak sayısını arttırabilirsiniz. Ben tek porsiyon yaptım.
- Kabağımızı yelpaze formunda keselim.
- Tencereye su koyalım içine tuz atalım ve kaynatalım.
- Kaynayan suyun içine kabağımızı koyalım.
- Yumusayana kadar haşlayın çokta tutmayın kabak çabuk piser ve parçalanır.
- Küçük bi sahanda domates sosumuzu hazırlayalım.
- Soğanları julyen olarak doğrayalım çok az yağda çevirelim.
- İçine domates rendesi sarımsak ve tuzu atalım domatesin suyunu çektirelim.
- Yumuşayan kabağımızı parçalamadan çıkaralım.
- Çok az yağda başka bi tavada yada iz tavasinda kızartma biçiminde çevirelim.
- Sosumuzun içine koyalım.
- Kapağını kapatalım kısık ateşte 3 -4 dk kadar pişirelim.
- Sosu üzerine kaşık yardımıyla koyup özdesleşmesini sağlayalım.
- Altını kapatalım. Ilık olarak servis edelim.
- Üzerine kıyılmış maydanozda dökebilirsiniz. Afiyet olsunnn.