Domates Soslu Makarna Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket makarna
- 1 yarım litre kavanoz konserve menemen (dilerseniz 3 domates rendesi ve 2 yeşil biberi doğrayarak kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 orta uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- Tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
- Kaynamış su
Domates Soslu Makarna Tanımı Yapılışı
- Tereyağı ve sıvı yağ derin bir tencereye alınır.
- Isınınca içerisine küp doğranmış soğan ve sarımsak eklenir.
- İkili güzelce kavrulunca konserve menemen eklenir.
- Bir kaç kalıp tavuk suyu ekledik, sizler de varsa lezzetlendirebilirsiniz.
- Baharatlar da eklenerek orta ateşte suyunu hafif çekene dek pişirilir. (konserve menemen kullanmayacaksanız, evvel biberi kavurup sonra domates eklenerek suyu çekene kadar pişirilir. )
- İçerisine bir paket makarna dökülüp güzelce kavrulur.
- Kavrulan makarnanın üzerine bir parmak geçecek kadar kaynar su ek edilir.
- Çabucak kısık ateşe alınıp kapağı kapatılarak pilav üzere ağır ağır pişirilir.
- Suyunu çeken makarna ocaktan alınıp üzerine istenilen materyaller eklenerek servis yapılır.
- Biz biraz maydanoz, kaşar peyniri rendesi ve çeri domates kullandık, ve tadına bayıldık