
Domates Soslu Turşu Tanımı İçin Materyaller
- 2 kg domates
- Yarım kg biber (kıl biber, top biber, süs biber vs farketmez)
- 2.5 yemek kaşığı kalın tuz
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı sirke
- 1 baştan 3 4 diş eksik sarımsak
Domates Soslu Turşu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tüm gereçlerimizi tertemiz yıkayıp sosumuza başlayalım
.
- Domateslerimizi rendeleyelim (kabuklu).
- Akabinde biberlerinizi istediğiniz boyutta kesip içine atın.
- Üzerine zeytinyağı, sirke, tuz, limon tuzunu ekleyin.
- Sonra sarımsakları rendeleyin.
- Hepsini karıştırıp harmanlayın.
- Kavanozlara paylaştırıp mutfakta 3 gün bekletin(biberlerin rengi dönene kadar).
- Sonrasında serin yerde yahut buzdolabında bekleyebilirsiniz.Günün sonunda isterseniz çabucak tüketebilirsiniz.Afiyet olsun
.