Domates Sosu (İster Buzlukta İsterseniz Konserve) Tanımı İçin Materyaller
- 15 kilo domates
- 1su bardağından 2parmak eksik sıvı yağ
- İsteğe bağlı tuz
Domates Sosu (İster Buzlukta İsterseniz Konserve) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle domateslerimizi soyup küp küp doğruyoruz ben 7 litrelik düdüklülere doldurdum siz elinizde olan en büyük uzunluk tencerede yapın.
- Domatesleri kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan domateslerin üzerindeki köpükleri alın köpükler gidene kadar kaynatalım.
- Altını kısık ateşe alıp yağını ve tuzunu ekleyelim kavanozlara dolduralım.
- Kapaklarını kapatıp aksi çevirelim 10 dk bu formda bekletelim 10 dakika sonunda kapakları denetim edelim şayet tam kapanmıyorsa tıpkı süreci tekrar uygulayalım. Bulaşık makinesine alıp vakumlama süreci uygulayalım.
- Şayet konserve yapmayacak iseniz rondo yardımı ile sıvı bir hale getirelim soğuduktan sonra ister saklama kabına alıp isterseniz 500 ml lik şişelerde buzluğa koyabilirsiniz. Afiyet olsun.