![domates-tavasi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/11/24/domates-tavasi.jpg)
Domates Tavası Tanımı İçin Materyaller
- 350 gram dana eti
- 6 tane soğan (Çok büyüklerden değil)
- 8 tane yeşil sivri biber
- 6 diş sarımsak
- 1 kiloluk şişeyle domates konservesi
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
- 1 çay bardağı kadar su
Domates Tavası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle etimizi yemeklik doğrayıp tencereye alalım sulanıp suyunu çekene kadar pişirelim. Sonra sıvı yağı ekleyip biraz daha kavuralım.
- Etler kavrulunca üzerine iri iri doğradığımız soğan ve biberi doğrayıp kavurmaya devam edelim.
- Sarımsakları da doğrayıp yemeğe ek edelim. En son domates konservesini de ekleyip baharatlarınıda ekleyip yemeğimizin altını kısıp pişirmeye devam edelim.
- En son yemeğimizin tadına bakıp etlerimiz pişmiş ise altını kapatalım (Sebzeler çabuk pişeceği için etler pişince tamamdır) Yanında şehriyeli bulgur pilavı ve cacık ile servis yapalım. Afiyet olsun. ????
Domates Tavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı