Domates Ve Mantar Soslu Makarna Tanımı İçin Materyaller
- Makarna
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 15 adet mantar
- 4 adet domates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 3 çay kaşığı isot
- 2 çay bardağı makarna suyu
- Rendelenmiş kaşar
Domates Ve Mantar Soslu Makarna Tanımı Yapılışı
- Öncelikle makarna suyumuzu ocağa koyuyoruz.
- Daha sonra sosumuzu hazırlamaya başlayabiliriz.
- Ocağa aldığımız tavanın içine iki yemek kaşığı sıvı yağımızı koyuyoruz.
- Üzerine minik minik doğradığımız sarımsakları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Pembeleştikten sonra doğradığımız mantarları ek ediyoruz biraz kavurduktan sonra salçamızı ekleyelim.
- Üzerine rendelediğimiz domatesleri ve baharatlarımızı ekliyoruz.
- Son olarak pişirmiş olduğumuz makarnanın suyundan 2 çay bardağı ekleyelim ve pişmeye bırakalım. Afiyet bal şeker olsun ???? .