Domatesli Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 adet domates (konserve de kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağından bir parmak eksik arpa şehriye
- 1,5 litre sıcak su (kıvamına nazaran ekleme yapılabilir)
- Pul biber(isteğe bağlı)
- Gereğince tuz
Domatesli Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye tereyağ alınır eritilir yemeklik ince doğranmış soğan eklenir ve kavrulur.
- Domates salçası eklenip biraz kavrulur.
- Domateslerin kabuğu soyulur rondodan geçirilir ve tencereye eklenip karıştırılır ve bir iki dakika kavrulur.
- Sıcak su eklenir bir iki taşım kaynatılır ve şehriye ek edilir karıştırılır.
- Tuz, pul biber ek edilir, çorba kaynamaya başlayınca ocağın altı orta dereceye getirilir kapağı hafif aralıklı kapatılır (taşmaması için).
- Şehriyeler yumuşayıp pişinceye kadar pişirilir ocağın altı kapatılır.
- Çorba pişerken orta ara karıştırarak kıvamına nazaran su eği yapabilirsiniz.
- Pişen çorbaya ince kıyılmış maydanoz eklenir karıştırılır.
- Çorbanızı limon eşliğinde???? servis yapmanızı öneririm????????.