Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 4 su bardağı su (Ya da tavuk suyu)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (Zorunlu değil)
- Sıvıyağ
- Tercihe nazaran biraz da tereyağı
- Kuru nane
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- Pul biber
Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tenceremize yağımızı koyup rendelediğimiz soğanları kavurmaya başlıyoruz. Biraz kavrulan soğanlarımıza minik minik doğradığımız biberlerimizi de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra yıkanmış şehriyelerimizi ekleyerek bir kaç çeşit çevirip kavrulmasını sağlıyoruz.
- Kavrulduktan sonra içerisine salçamızı ve baharatlarımızı katarak bir kaç sefer çevirip rendelenmiş ya da minik doğranmış domateslerimizi ekliyoruz. Suyumuzu da ek ederek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Pilavımız piştikten sonra tenceremize havlu peçete ya da ince bir bez örterek demlendiriyoruz. Yemeğimiz servise hazır. Şimdiden deneyenlere afiyet şifa olsun.