elektronikci
FD Üye
Domatesli Biberli Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) paket makarna (Penne makarna kullandım)
- 2 adet sivri biber
- 5 çorba kaşığı domates rendesi (Yaz mevsiminde hazırlanan konserve domates rendesi kullandım)
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Tuz
- Zeytinyağı
- Kuru nane
- Fesleğen
Domatesli Biberli Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavaya ince doğranmış sivri biberleri koyalım, yağda hafif soteleyip, üzerine domates rendesi ek edilir.
- Bir ölçü soteleyince domates salçası da eklenir.
- Kaynayan suya tuz ve makarna ek edilir, haşlama müddetine nazaran makarna pişirilir.
- Haşladığımız makarnayı pişen sos ile harmanlayarak son olarak kuru fesleğen ve naneyi ekleyip, birkez daha karıştırarak servis edelim. Afiyetler olsun.