Domatesli Biberli Küçük Pideler Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (sarısı üzerine beyazı hamura )
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet maya
- Aldığı kadar un
- 3 adet küçük doğranmış domates
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 3 adet sivri biber
- 1 kase beyaz peynir
- Bütün gereçleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz
Domatesli Biberli Küçük Pideler Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Uygun bir kaba un hariç bütün gereçleri alalım güzelce karıştırdıktan sonra yavaş yavaş ek edip hamurumuzu yoğuralım yumuşak bir hamur elde ediyoruz hamurumuzu 40-45 dk mayalandırıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.
- Merdane ile fazla büyütmeden açıyoruz hazırladığımız domatesli iç harcından koyup uç kısımlarını birleştirip kayık formu veriyoruz.
- Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerine tereyağ sürüp servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.