elektronikci
FD Üye
Domatesli Biberli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1.5 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Alabildiği kadar un (Yaklaşık 4-4,5 su bardağı)
- 2 adet orta boy domates
- 1 adet çarliston biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Pulbiber
- Kekik
Domatesli Biberli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabımıza ılık süt, su, şeker ve mayayı ekliyoruz iyice karıştırıyoruz.
- Üzerine sıvı yağ ve tuzu ekleyip elimizle biraz daha karıştırıp azar azar un ekliyoruz. Ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğuruyoruz yaklaşık 35-40 dakika ılık bir yerde üstü kapalı bir şekilde mayalanmaya bırakıyoruz.
- Bu arada ayrı bir kapta küp şeklinde doğradığımız domatesleri, minik küp doğranmış biberi, ince kıyılmış maydanoz, rende kaşar, ufalanmış beyaz peynir, zeytinyağı ve baharatları da ekleyip karıştırıyoruz.
- Mayalanan hamuru hafifçe yoğurup fazla havasını alıyoruz.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı bir şekilde diziyoruz. 10 – 15 dakika tepside mayalandırıyoruz.
- Elimizle hafif üzerine bastırıp açıyoruz. Harcımızdan 1 yemek kaşığı kadar üzerine koyup yayıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. 15-16 adet poğaça çıkıyor. Afiyet olsun ????