
Domatesli Börek Tanımı İçin Gereçler
İç harcı için
- 1 tane soğan
- Yarım su bardağı az sıvı yağ
- 2-3 adet yeşil biber
- 3-4 adet domates
- Tuz
- Yarım kilo fazla un
- 1 kavanoz su
- 1 tutam tuz
- 1 paket bizimyağı
Domatesli Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle soğanları doğruyoruz yeşil biberleri doğruyoruz başka tabağa domatesleri doğruyoruz.
- Bir tavaya sıvı yağ koyup soğan ve biberleri pişiriyoruz içine bir tutam tuz ek ediyoruz.
- Piştikten sonra domatesleri ek ediyoruz.
- Domatesler güzelce yumuşayana kadar pişmesini bekliyoruz.
- Bir öbür tavayada bir paket sanayağı koyup eritiyoruz.
- Hamurunun hazırlanışı. Yarım kilo unu bir kaba boşaltıyoruz. Yarım kavanoz su hazırlıyoruz. Unun ortasını açıp içine avucumuzla ayarında bir tutam tuz atıyoruz. Su atarak hamuru düzgünce yoğuruyoruz.
- Elimize yapışan hamurları kaşık yardımıyla temizleyip hamura ekliyoruz. Hamur yumuşak olacak.
- Hamurun yapılışı yaptığımız hamuru iki eşit kesime ayıralım. Hamuru biz sofrada açıyoruz.
- Hamurun birini oklava ile açıyoruz.
- Açtıktan sonra üzerine erittiğimiz sanayağını 3-4 kaşık döküyoruz. Her tarafını yağlıyoruz.
- Sonra hamuru papatya biçiminde kesiyoruz.
- Sonra yağlı taraf üste olacak halde tek tek koyup katlıyoruz.
- İki tane bırakıyoruz yağsız tarafı üste olacak formda üstünü kapatıyoruz. Katladıktan sonra hamuru kenara koyup.
- İkinci hamuru oklava ile açıyoruz üzerine erittiğimiz sanayağı 3-4 kaşık döküyoruz papatya formunda kesiyoruz iki tane bırakıp üzerinde yağ sızmasın diye yağlı taraf alta kalacak biçimde katlıyoruz. Onuda kenara koyuyoruz.
- Birinci hamuru alıp tepsiye nazaran oklava ile açıyoruz. Tepsiyi yağlayıp birinci hamuru koyuyoruz.
- Üzerine kavurduğumuz domatesleri koyup ikinci hamuru tepsiye nazaran oklava ile açıyoruz.
- Domateslerin üzerine ikinci hamuru kapatıyoruz.
- Böreğimizin üstünü bizimyağ yağlıyoruz fırında pişiriyoruz.