Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Domatesli Börek

Domatesli Börek
0
47

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
domatesli-borek.jpg

Domatesli Börek Tanımı İçin Gereçler


İç harcı için
  • 1 tane soğan
  • Yarım su bardağı az sıvı yağ
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 3-4 adet domates
  • Tuz
Hamuru için
  • Yarım kilo fazla un
  • 1 kavanoz su
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket bizimyağı

Domatesli Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle soğanları doğruyoruz yeşil biberleri doğruyoruz başka tabağa domatesleri doğruyoruz.
  2. Bir tavaya sıvı yağ koyup soğan ve biberleri pişiriyoruz içine bir tutam tuz ek ediyoruz.
  3. Piştikten sonra domatesleri ek ediyoruz.
  4. Domatesler güzelce yumuşayana kadar pişmesini bekliyoruz.
  5. Bir öbür tavayada bir paket sanayağı koyup eritiyoruz.
  6. Hamurunun hazırlanışı. Yarım kilo unu bir kaba boşaltıyoruz. Yarım kavanoz su hazırlıyoruz. Unun ortasını açıp içine avucumuzla ayarında bir tutam tuz atıyoruz. Su atarak hamuru düzgünce yoğuruyoruz.
  7. Elimize yapışan hamurları kaşık yardımıyla temizleyip hamura ekliyoruz. Hamur yumuşak olacak.
  8. Hamurun yapılışı yaptığımız hamuru iki eşit kesime ayıralım. Hamuru biz sofrada açıyoruz.
  9. Hamurun birini oklava ile açıyoruz.
  10. Açtıktan sonra üzerine erittiğimiz sanayağını 3-4 kaşık döküyoruz. Her tarafını yağlıyoruz.
  11. Sonra hamuru papatya biçiminde kesiyoruz.
  12. Sonra yağlı taraf üste olacak halde tek tek koyup katlıyoruz.
  13. İki tane bırakıyoruz yağsız tarafı üste olacak formda üstünü kapatıyoruz. Katladıktan sonra hamuru kenara koyup.
  14. İkinci hamuru oklava ile açıyoruz üzerine erittiğimiz sanayağı 3-4 kaşık döküyoruz papatya formunda kesiyoruz iki tane bırakıp üzerinde yağ sızmasın diye yağlı taraf alta kalacak biçimde katlıyoruz. Onuda kenara koyuyoruz.
  15. Birinci hamuru alıp tepsiye nazaran oklava ile açıyoruz. Tepsiyi yağlayıp birinci hamuru koyuyoruz.
  16. Üzerine kavurduğumuz domatesleri koyup ikinci hamuru tepsiye nazaran oklava ile açıyoruz.
  17. Domateslerin üzerine ikinci hamuru kapatıyoruz.
  18. Böreğimizin üstünü bizimyağ yağlıyoruz fırında pişiriyoruz.
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt