Domatesli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 kuru soğan
- 1 yeşil biber
- 2 domates yada yarım su bardağı domates sosu
- 1 yemek kaşığı domates salçası (Tepeleme olmasın)
- 3 su bardağı kaynar su
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Domatesli Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
- Tencereye sıvı yağı, yemeklik doğranmış soğanı ve biberi alıp kavuruyoruz.
- Sonra üzerine salçayı, domates rendesini yada sosunu alıp biraz daha kavuruyoruz.
- Yıkadığımız bulguru ekleyip güzelce karıştırıp tuzunu atıyoruz.
- Suyunu ekleyip kapağını kapatıyoruz, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Suyunu çekince altını kapatıp yarım saat dinlendikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun.