Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 ufak su bardağı pilavlık bulgur (bardak ölçüm 0,2 lt )
- 2 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 büyük domates (yaz domatesi)eğer domates mevsimi değilse domateslere 1 çay kaşığı domates salçası ilave yapılabilir)
- 2 adet yeşil biber (minik doğranmış)
- 2,5 su bardağı su (yarısını et suyunuz varsa kullanabilirsiniz diğer yarısı da içme suyu)
- 1 çay kaşığı tuz
- Pul biber
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulgurlarımızı yıkayıp süzüyoruz.
- Pilav tenceremize yağımızı alıyoruz.
- Soğanları karıştırarak kavurup iyice ölmesini sağlıyoruz.
- Ardından domateslerimizi ve biberlerimizi ekliyoruz. Kısık ateşte 5 dk kadar pişiriyoruz.
- Bulgurumuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- En son oda sıcaklığında suyumuzu ve tuz,pul biberi ekleyip harlı ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp 25-30 dk kadar pişiriyoruz.
- Altını kapatıp tencerenin üzerine havlu kağıdımızı serip,kapağını kapatıp 15 dak demlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.