
Domatesli Erişte Üretimi Tanımı İçin Gereçler
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı domates sosu (Suyu)
- 3 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
Domatesli Erişte Üretimi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle karıştırma kabımıza bütün materyallerimizi koyup güzelce yoğuralım. 15-20 dakika dinlendirelim.
- Dilerseniz elinizde varsa benim yaptığım üzere makarna makinasında hamurumuzu unlayarak dilediğimiz kalınlıkta açalım.
- Tavamızda önlü gerili 1 dakika geçmeyecek biçimde pişirelim.
- Daha sonra isterseniz makinada evvel uzun şeritler halinde kesip sonra küçültebilir ya da elinizde bıçak yardımı ile dilediğiniz boyutta kesebilirsiniz.
- Kestiğimiz erişteleri 1-2 gün kurutup saklama kabınıza alıp istediğiniz vakit pişirebilirsiniz. ???????????? Afiyet olsun ????.