Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Domatesli Galette

Domatesli Galette
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
domatesli-galette.jpg

Domatesli Galette Tanımı İçin Gereçler


Hamur için:
  • 115 gr tereyağı (buz gibi)
  • 175 gr un
  • 4 yemek kaşığı su/1 yemek kaşığı elma sirkesi (buz gibi)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
İç harç:
  • 1 kase lor peyniri
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, kimyon,sarımsak tozu
Üzeri için:
  • Çeri domates
  • Zeytinyağı
  • Kekik
  • Tuz
Hamur kenarı için:
  • Süt
  • Susam

Domatesli Galette Tanımı Yapılışı

  1. Hamur için materyalleri genişçe bir kaba alıp, hamur kendini toplayana kadar yoğuruyoruz.
  2. Streç sinemaya sarıp 2-3 saat buz dolabında dinlendiriyoruz.
  3. Sonra yağlı kağıt üzerine alıp elimizle inceltiyoruz ve oklava ile hamurun yuvarlak halini koruyacak halde 1 cm den biraz daha ince açıyoruz.
  4. İç harç için loru, sütü, zeytinyağını ve baharatları bir kaseye alıp uygunca karıştırıyoruz.
  5. Hamurun tam ortasına döküyoruz.
  6. Eşit halde hamurun kenarları 4 cm boşluk kalacak halde yayıyoruz.
  7. Bu sırada dilim dilim doğradığımız domatesleri harcın üzerine yan yana diziyoruz.
  8. Üzerine zeytinyağı, tuz ve kekik karışımını sürüp, hamuru kenarlardan katlıyoruz.
  9. Hamurun kenarları için fırına vermeden çabucak evvel süt sürüyoruz.
  10. 180 dereceye ayarlı evvelden ısıtılmış fırında üzeri ve alt tabanı kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
 
858,496Konular
982,185Mesajlar
30,120Kullanıcılar
JohnnySon üye
Üst Alt