
Domatesli Kuru Naneli Çok Beğenilen Yaz Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet rendelenmiş orta uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 çay kaşığı kuru nane yahut 10-15 adet kıyılmış taze nane yaprağı
- 2 çay bardağı tel şehriye
- 2 lt su
- Tuz
Domatesli Kuru Naneli Çok Beğenilen Yaz Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 yemek kaşığı tereyağı ve 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı çorba tenceresinde eritilir.
- Eriyen yağın üzerine 3 adet rendelenmiş orta uzunluk domates eklenir ve kaynamaya bırakılır. (dilerseniz içerisine birkaç adet acı çiçek biberini küçük küçük doğrayarak atabilirsiniz. Acı bu çorbaya çok yakışıyor. ).
- Kaynadıktan sonra içine 2 çay kaşığı karabiber ve tuz ek edilir.
- Akabinde 2 lt su eklenir ve orta ateşte kaynamaya bırakılır.
- Kaynadıktan sonra blenderdan çekilir, akabinde 2 çay bardağı tel şehriye eklenir, şehriyeler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
- Kapatmaya yakın 2 çay kaşığı kuru nane yahut 10-15 adet kıyılmış taze nane yaprağı eklenir, yaklaşık 5-10 dk kadar kaynatılır ve ocağın altı söndürülür.
- Ilınmaya bırakılır ve servis edilir. Afiyet olsun! ????.