Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Domatesli Kuru Naneli Çok Beğenilen Yaz Çorbası

Domatesli Kuru Naneli Çok Beğenilen Yaz Çorbası
0
20

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
domatesli-kuru-naneli-cok-begenilen-yaz-corbasi.jpg

Domatesli Kuru Naneli Çok Beğenilen Yaz Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet rendelenmiş orta uzunluk domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 çay kaşığı kuru nane yahut 10-15 adet kıyılmış taze nane yaprağı
  • 2 çay bardağı tel şehriye
  • 2 lt su
  • Tuz

Domatesli Kuru Naneli Çok Beğenilen Yaz Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. 1 yemek kaşığı tereyağı ve 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı çorba tenceresinde eritilir.
  2. Eriyen yağın üzerine 3 adet rendelenmiş orta uzunluk domates eklenir ve kaynamaya bırakılır. (dilerseniz içerisine birkaç adet acı çiçek biberini küçük küçük doğrayarak atabilirsiniz. Acı bu çorbaya çok yakışıyor. ).
  3. Kaynadıktan sonra içine 2 çay kaşığı karabiber ve tuz ek edilir.
  4. Akabinde 2 lt su eklenir ve orta ateşte kaynamaya bırakılır.
  5. Kaynadıktan sonra blenderdan çekilir, akabinde 2 çay bardağı tel şehriye eklenir, şehriyeler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
  6. Kapatmaya yakın 2 çay kaşığı kuru nane yahut 10-15 adet kıyılmış taze nane yaprağı eklenir, yaklaşık 5-10 dk kadar kaynatılır ve ocağın altı söndürülür.
  7. Ilınmaya bırakılır ve servis edilir. Afiyet olsun! ????.
 

Similar threads

Domatesli Naneli Ferahlatan Yaz Pilavı (Yıldız Şehriye Pilavı) Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı yıldız şehriye3 adet orta uzunluk domates2 çay kaşığı kuru naneYarım et bulyonAyçiçek yağıTereyağı yahut margarinTuzKarabiber Domatesli Naneli Ferahlatan Yaz Pilavı (Yıldız Şehriye Pilavı) Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Domatesli Dereotlu Naneli Maydanozlu Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı Mardin Midyat bulguru1 adet büyük uzunluk domates1 adet kuru soğan3 diş sarımsak1 tutam ince kıyılmış dereotu maydanoz1 çay kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Domatesli Naneli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller 2,5 su bardağı baldo pirinç1 adet büyük domates1 tatlı kaşığı kuru nane1 yemek kaşığı tereyağ4 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay bardağı tavuk suyu1 çay kaşığı pul biberYarım çay kaşığı karabiber, tuz500 ml su Domatesli Naneli Pirinç Pilavı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Hanımağa Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 çay bardağı tel şehriye1 çay bardağı erişte1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek1 su bardağı haşlanmış nohut1 adet orta uzunluk soğan1 yemek kaşığı domates salçası1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı terayağ5 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Domatesli Şehriye Çorbası (Birde Böyle Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler 1 yemek kaşığı domates salçası2 yemek kaşığı domates sos ( yazdan hazırladığımız)1 yemek kaşığı un1 çay bardağı şehriye2 -3 yemek kaşığı sıvı yağBir küçük kase didiklenmiş tavuk eti1 litre su ( tavuğu haşladığımız suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,342Kullanıcılar
blackxsSon üye
Üst Alt