Domates soslu mantı tarifi
Domatesli Mantı Nasıl Yapılır
Resimli Domatesli Mantı Tarifi
Domatesli mantı resimli tarif
imagesdomateslimantitarifiresimli5ad456fcb899a
Domatesli Mantı Tarifi
1 yemek kaşığı salca
250 gr un
200 gr irmik
400 gr kıyma
yarım demet fesleğen
2 yemek kaşığı sirke
3 adet soğan
12 adet acı kırmızı biber
1 su bardağı tavuk suyu
1 diş sarmısak
150 ml zeytintyağı
100 gr mantar
500 gr domates
toz şeker
tuz
karabiber
Domatesli Mantı Tarifi :
Hamur icin, 200 gr un, irmik, ve 45 su bardağı suyu yoğurup top yapın, ustu ortulu olarak 1 saat buzdolabında bekletin İc icin, 2 adet soğan ve sarmısağı ayıklayıp kıyın 2 yemek kalığı zeytinyağında kıymayla kavurun Tuz ve karabiber atın Hamuru 4 eşit parcaya ayırıp acın Kenarlarını duzeltip 5 cm' lik kareler kesin Ortalarına ic koyup ucgen şeklinde kapatın Bol tuzlu suda 8 dakika haşlayın Delikli kepce ile cıkartın Domateslerin kabuklarını soyun, durde bolun, cekirdeklerini cıkartın Kalan soğanları kucuk kucuk doğrayın Kalan zeytinyağını kızdırın Soğanları, mantarları ve butun olarak acı biberi yağda kavurun Salca ilave edin Tavuk suyu, sirke ve yarım su bardağı su katıp sıvı miktarı yarıya inene kadar kaynatın Tuz, karabiber ve toz şeker ilave edin Mantı ve domates dilimlerini ilave edip 5 dakika ısıtın Fesleğen yaprakları ile servis yapın Afiyet olsun
Domatesli Mantı Nasıl Yapılır
Resimli Domatesli Mantı Tarifi
Domatesli mantı resimli tarif
imagesdomateslimantitarifiresimli5ad456fcb899a
Domatesli Mantı Tarifi
1 yemek kaşığı salca
250 gr un
200 gr irmik
400 gr kıyma
yarım demet fesleğen
2 yemek kaşığı sirke
3 adet soğan
12 adet acı kırmızı biber
1 su bardağı tavuk suyu
1 diş sarmısak
150 ml zeytintyağı
100 gr mantar
500 gr domates
toz şeker
tuz
karabiber
Domatesli Mantı Tarifi :
Hamur icin, 200 gr un, irmik, ve 45 su bardağı suyu yoğurup top yapın, ustu ortulu olarak 1 saat buzdolabında bekletin İc icin, 2 adet soğan ve sarmısağı ayıklayıp kıyın 2 yemek kalığı zeytinyağında kıymayla kavurun Tuz ve karabiber atın Hamuru 4 eşit parcaya ayırıp acın Kenarlarını duzeltip 5 cm' lik kareler kesin Ortalarına ic koyup ucgen şeklinde kapatın Bol tuzlu suda 8 dakika haşlayın Delikli kepce ile cıkartın Domateslerin kabuklarını soyun, durde bolun, cekirdeklerini cıkartın Kalan soğanları kucuk kucuk doğrayın Kalan zeytinyağını kızdırın Soğanları, mantarları ve butun olarak acı biberi yağda kavurun Salca ilave edin Tavuk suyu, sirke ve yarım su bardağı su katıp sıvı miktarı yarıya inene kadar kaynatın Tuz, karabiber ve toz şeker ilave edin Mantı ve domates dilimlerini ilave edip 5 dakika ısıtın Fesleğen yaprakları ile servis yapın Afiyet olsun