
Domatesli Naneli Ferahlatan Yaz Pilavı (Yıldız Şehriye Pilavı) Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı yıldız şehriye
- 3 adet orta uzunluk domates
- 2 çay kaşığı kuru nane
- Yarım et bulyon
- Ayçiçek yağı
- Tereyağı yahut margarin
- Tuz
- Karabiber
Domatesli Naneli Ferahlatan Yaz Pilavı (Yıldız Şehriye Pilavı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pilav tenceresinin içine göz kararı tereyağı ve ayçiçek yağı ekliyoruz. ????
- 2 su bardağı yıldız şehriyeyi tencereye döküp kısık-orta ateşte kavuruyoruz.
- Şehriyelerimiz kavrulurken 3 adet orta uzunluk domatesi küp küp doğruyoruz.
- Şehriyelerin rengi yavaşça değişmeye başladığında domatesleri ekliyoruz karıştırıyoruz. ????
- Göz kararı (Şehriyelerin pişeceği kadar~1. 5 su bardağı) su ek ediyoruz.
- Yarım et bulyonu içine ekliyoruz.
- Kaynamaya başlayınca içine kuru nane, tuz ve karabiber ekliyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alıp güzelce pişmeye bırakıyoruz.
- Suyunu çektikten sonra altını söndürüp, pilavımızı sararak demlenmeye bırakıyoruz.
- Yaklaşık 20-25 dakika demlendikten sonra karıştırıp servis edebilirsiniz!. Afiyet olsun! ????????