![domatesli-pratik-tart-yok-boyle-lezzet.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/08/16/domatesli-pratik-tart-yok-boyle-lezzet.jpg)
Domatesli Pratik Tart Yok Bu türlü Lezzet!!! Tanımı İçin Gereçler
- Hazır milföy
- 2 domates
- Yarım paket labne
- Zeytin
- 1 dilim beyaz peynir
- Yarımşar çay k kekik, biberiye, pul biber, sumak, çörek otu, susam, haşhaş
- 1 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz&karabiber
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Domatesli Pratik Tart Yok Bu türlü Lezzet!!! Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Fırını 200 dereceye ısıtın.
- Donmuş 4 kesim milföyü paketinden çıkartın, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine büyük bir dikdörtgen oluşturacak formda yerleştir, fazlasını kesin.
- Milföy modüllerini üst üste getirin, biraz çözülüp yumuşayınca parmağınızla birbirlerine yedirip yapıştırın, tek büyük bir kesim oluşturun.
- Etrafında bir parmak kalınlığında bıçakla çerçeve çizin, onun içine her yerine çatalla delikler açın.
- Milföyün ortasına labneyi sürün, üzerine beyaz peyniri ufalayın.
- Keçi peyniri de olur, lor da, #dolaptanevarsa ! baharatları harmanla, peynirlerin üzerine çokça serpin.
- Domatesleri dilimle, kağıt havluyla fazla sularını al ki tartı ıslatmasın pişerken, dizin yan yana peynirlerin üzerine.
- Sarımsak rendesi, tuz, karabiber, zeytinyağı, sirke ve pekmezi çırpın, domateslerin ve milföyün kenarlarının üzerine sürün.
- Kalan baharatları da serpin çokça, varsa eski kaşar da rendele ince ince tüm kenarlara, çıtırdasın pişerken uygunca.
- 200 derece evvelce ısınmış fırında 35-40 dakika pişirin.
- Nasıl hoş bir koku, anlatamam!!! altta çıtır çıtır, kat kat bir milföy, sıvı yumuşacık peynirler, suyunu salmış, baharatlarla buluşmuş domatesler. Pizza üzere, tart üzere, poğaça üzere, bu sıcakta uğraşmadan bu lezzet, nefis bişi!.