
Domatesli, Salçalı Patates Püresi Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet iri patates
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1-2 domates (sadece domates yahut yalnızca salçayla yapılabilir, ikisi birlikte de kullanılabilir)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı ya da tereyağı
- Tuz (Miktarlar istenilen halde arttırılıp çoğaltılabilir)
Domatesli, Salçalı Patates Püresi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesler haşlanır. Pürüzsüz biçimde püre haline getirilir.
- Soğanlar yağda kavrulur.
- Rendelenmiş ya da doğranmış domatesler eklenerek pişirilir.
- Patates püresi ve tuzu eklenerek karışımla yeterlice özleşene kadar karıştırarak pişirilir.