Domatesli Siyez Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı siyez bulguru
- 1 çay bardağı domates sosu
- Çeyrek kuru soğan
- 4 küp ilikli kemik suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım kapya biber
- 2 küp peynir altı suyu
- 2 su bardağı kaynar su
Domatesli Siyez Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yağı,soğanı,kapya biberi, ilikli kemik suyunu ve peynir altı suyunu tenceremize alalım ve soteleyeip domates sosunu ekleyelim.
- Bir ölçü kaynadıktan sonra siyez bulgurunu ekleyelim.
- 2 dk kadar kavurduktan sonra 2 su bardağı kaynar suyu ekleyip ağzını kapatalım.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çekip piştikten sonra tencerenin üzerine havlu peçete ya da biz bez örtüp kapağını kapatalım ve demlenmeye bırakalım ????.