teknolojiuzmani
FD Üye

Domatesli Yağlı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kıl biber
- 1 su bardağına yakın sirke
- 1 su bardağına yakın zeytinyağ
- 1 su bardağı su
- 2 baş sarımsak
- 3 domates
- 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
Domatesli Yağlı Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberlerimizin sap ve üç kısımlarını kesiyoruz.
- Biberlerin uzunluklarına göre 2 yada 3 parçaya bölüyoruz.
- Tencereye sirke, zeytinyağ, su ve kaya tuzunu koyup kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra iri olarak doğradığımız sarımsakları ekliyoruz.
- Biberleri ilave ediyoruz ve rengi değişene kadar pişiriyoruz.
- Domateslerin kabuklarını soyuyoruz ve çok küçük olmayacak şekilde küp küp doğruyoruz.
- Rengi değişen biberlerin üzerine ekliyoruz.
- Domatesleri eritmeden 5-10 dakika kadar kaynatıyoruz.
- Altını kapatır kapatmaz hemen kavanozlara ilave ediyoruz.Kapakların kaynamış ve yeni olması önemli.????domatesli yağlı biber turşumuz hazır. Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun ????.