Donat Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket kuru maya
- 2,5 yemek kaşığı margarin (Oda sıcaklığında)
- 300 ml süt (Ilık)
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı tuz tam dolu olmaması gerek
- 50 gram şeker
- İsteğe bağlı vanilya 1 paket
- 1 yarım çay bardağı ılık su
- Yaklaşık 550/530 gram un alıyor
- 250 gram beyaz çikolata
- 250 gram sütlü ve 100 gram bitter çikolata karışımı (Benmari yordamı eritin)
- İstediğiniz süsleme yapabilirsiniz
Donat Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle geniş yoğurma kabımıza ılık süt, su ve maya güzelce karıştırılır.
- Daha sonra yumurta sarısı, şeker, vanilya, margarin hepsi güzelce kabımızda karıştırıyoruz.
- Özleşen karışımımıza un azar azar katarak yoğuralım (Direk dökmeyin unu)
- Elimize bu türlü kulak göğsünden biraz daha yapışkan hamur oluncaya kadar yoğurup, elimize az sıvı ile yağlayıp hamuru toparlayın.
- Toparlanan hamuru bir hoş ağzını kapatıp yarım saat dinlendirin.
- Dinlenen hamuru havasını alıp tezgahta açalım ve biçimi verelim.
- Size bir pratiğini söyleyeyim, dışarıdakilerin lezzetli olması büyük tencerelerde bol yağda kızartıyorlar.
- Bizde konutumuzda fritöz makinasında hafif pembe oluncaya kadar pişirin.
- Peçeteli tepsimize alalım üst üste koymayın farklı başka koyun.
- Daha sonra eritilen çikolatalara batırıp güzelce süslemeyi yapabilirsiniz afiyet olsun.