Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Donat

Donat
0
16

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
donat.jpg

Donat Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket kuru maya
  • 2,5 yemek kaşığı margarin (Oda sıcaklığında)
  • 300 ml süt (Ilık)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tuz tam dolu olmaması gerek
  • 50 gram şeker
  • İsteğe bağlı vanilya 1 paket
  • 1 yarım çay bardağı ılık su
  • Yaklaşık 550/530 gram un alıyor
Süsleme için;
  • 250 gram beyaz çikolata
  • 250 gram sütlü ve 100 gram bitter çikolata karışımı (Benmari yordamı eritin)
  • İstediğiniz süsleme yapabilirsiniz

Donat Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle geniş yoğurma kabımıza ılık süt, su ve maya güzelce karıştırılır.
  2. Daha sonra yumurta sarısı, şeker, vanilya, margarin hepsi güzelce kabımızda karıştırıyoruz.
  3. Özleşen karışımımıza un azar azar katarak yoğuralım (Direk dökmeyin unu)
  4. Elimize bu türlü kulak göğsünden biraz daha yapışkan hamur oluncaya kadar yoğurup, elimize az sıvı ile yağlayıp hamuru toparlayın.
  5. Toparlanan hamuru bir hoş ağzını kapatıp yarım saat dinlendirin.
  6. Dinlenen hamuru havasını alıp tezgahta açalım ve biçimi verelim.
  7. Size bir pratiğini söyleyeyim, dışarıdakilerin lezzetli olması büyük tencerelerde bol yağda kızartıyorlar.
  8. Bizde konutumuzda fritöz makinasında hafif pembe oluncaya kadar pişirin.
  9. Peçeteli tepsimize alalım üst üste koymayın farklı başka koyun.
  10. Daha sonra eritilen çikolatalara batırıp güzelce süslemeyi yapabilirsiniz afiyet olsun.
Donat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt